startpagina terug naar Spel aan de Maas
Klik op de volgende regel op de eerste letter van het spel waar je naar zoekt.
1-9
Spelverslag van Notre Dame

Sessies:

24 juli 2007
29 mei 2007

24 juli 2007

Spelers: Bas, Leunis, Marjon, Wendy en Willemien

Wendy wilde alleen komen als er nog iets anders dan HeroQuest werd gespeeld. Zij stelde het nieuwe Alea spel Notre Dame voor. Er waren ruim voldoende anderen die er geen enkel probleem mee hadden om geen HeroQuest te spelen, dus ze kon met een gerust hart op komen dagen. Ze had Notre Dame alleen niet voorbereid, en Willemien en Leunis die het eerder hadden gespeeld kenden de details niet meer, waardoor het veel tijd en moeite kosten voor iedereen de regels een beetje helder had.
Vooral in het begin hadden de meesten niet door wat handig was. Bas maakte te vlug zijn goud op en kon lang niet aan nieuw komen, waardoor hij vaak geen persoon kon inhuren. Dat was bijzonder ongunstig. Wendy zat een hele tijd zonder blokjes. Dingen die men in een volgend spel zeker beter zal plannen.
Leunis ging voor veel boodschappen. Degenen die hierin achterbleven konden al vlug niet meer met een enkele actie een geschikte boodschap bereiken en vonden het dan niet meer de moeite waard. Leunis had hier blijkbaar de effectiefste tactiek mee, want hij won het spel.

Uitslag: Leunis 50, Wendy 48, Marjon 46, Willemien 38, Bas 37
Waardering: Leunis, Wendy, Willemien en Bas 4, Marjon 3

29 mei 2007

Spelers: Leunis, Mark, Peter Hein, René en Willemien

Willemien kwam net binnen toen Turmbau zu Babel afgelopen was en kon dus mooi aanschuiven bij een nieuw spel. Peter Hein had nog een spel bij zich voor vijf personen: Notre Dame, het nieuwste spel van alea. Hij had het zelf al een aantal keren gespeeld en was erg enthousiast. Notre Dame is geen ingewikkeld spel, maar door alle verschillende kaarten kost de uitleg toch even tijd.
Met vijf spelers is er ruimte voor veel verschillende strategieën en iedereen deed inderdaad iets anders. Willemien had al vroeg twee blokjes in het park, waarmee ze veel bonuspunten kon verdienen. Ze zat helaas wat beperkt in de geld- en blokjesaanvoer. Daardoor moest ze soms blokjes verschuiven of afzien van het omkopen van een karakter. Vooral het laatste is vrij vervelend. Peter Hein wilde in ieder geval niet zonder geld komen te zitten en zat snel op bijna tien goudstukken. Hij scoorde dus flink bij de Notre Dame. Daarnaast reisde hij flink met zijn auto annex koets; uiteindelijk had hij als enige een complete set fiches verzameld. Mark en rené pakten het gemengder aan en hadden ook vrij snel allebei twee blokjes op het park, goed voor veel bonuspunten. Mark had daarbij zijn geldvoorraad wat beter op peil en scoorde een keer zelfs alleen met Peter Hein punten voor Notre Dame. Leunis investeerde vooral in een goede positie op het rattenspoor. Zo had hij uiteindelijk vier blokjes op het park, wat twee bonuspunten per score oplevert. Hij kende een trage start, maar naarmate het einde naderde scoorde hij dankzij zijn volle park enorm veel punten.
Mark en Peter Hein hadden hun score tijdens het spel wat beter verdeeld en deden het allebei ook vrij goed. Peter Hein had alleen zijn ratten weer eens veronachtzaamd en werd daar een paar keer voor beboet. Ook had hij niks op het park staan, wat hem veel bonuspunten kostte. Uiteindelijk was het Mark die nipt won en had de inhaalrace van Leunis hem nog bijna de eerste plaats opgeleverd.
Iedereen was erg enthousiast over het spel. Alea lijkt met Notre Dame weer een echte klassieker te pakken te hebben.

Uitslag: Mark 60, Leunis 58, Peter Hein 57, René 51, Willemien 49
Waardering: Mark en Peter Hein 4½, Leunis, René en Willemien 4

terug naar boven