terug naar het overzicht met aanbevolen spellen
Tip van de maand

Het hele jaar door verschijnen er nieuwe spellen. Sommige zijn goed, sommige zijn slecht en het gros is aardig. Om wat orde te scheppen geven wij hier iedere maand een tip: een spel dat de moeite van het spelen zeker waard is.

Kijk ook eens naar de tips uit voorgaande jaren
-2011 -2010 -2009 -2008 -2007 -2006 -2005 -2004 -2003 -2002 -2001
Tips van 2009

December 2009: Time's Up
Met de feestdagen voor de deur zoek je vooral naar een spel dat gezelligheid biedt. Stop met zoeken, want Time's Up is dat spel. Geschikt voor iedereen en grote groepen. Zelden heb je zo gelachen met een spel!

November 2009: Cities
Puzzelen in je eentje, heb je daar een spel voor nodig? Nee, maar in Cities kan het en is het nog leuk ook. Slim zoeken naar de beste plekjes voor je terrassen en parken. Of in ieder geval een betere plek dan je medespelers! Lekker luchtig en kort, dit blijf je spelen.

Oktober 2009: Stoom
Hoe leuk kan een stevige logistieke puzzel zijn? Niet iedereen zal hiervoor zijn te porren, maar de doorgewinterde veelspeler kan met dit spel zijn hart ophalen.

September 2009: Kraków 1325 AD
Een erg leuk spel van eigen bodem. Kraków 1325 AD is een listig partnerspel, waarbij de meest gewiekste speler uiteindelijk wint. Trek samen op met je partner, maar ga op het juiste moment voor eigen eer een glorie!

Augustus 2009: Space Alert
In deze coöperatieve topper kruip je in de huid van een team van astronauten die samen moeten werken om aanvallen van vijandige aliens af te weren. Het tempo van het spel wordt bepaald door een soundtrack die aangeeft waarneer je aangevallen wordt.

Juli 2009: Small World
Kies een ras en verover de wereld! Nou ja, een klein stukje dan. En zelfs dan is het vol en druk. En als het niet gaat, neem je toch gewoon een ander? Een vrolijk en onderhoudend veroveringsspel met veel variatie.

Juni 2009: Finca
Finca is mooi vormgegeven, simpel, kort en doeltreffend. Alls wat je mag verwachten van een geslaagd familiespel, en daarbij ook interessant genoeg voor de veelspeler. Bovendien erg geschikt voor twee: Finca is voor elk wat wils.

Mei 2009: Ghost Stories
Weer een spannend en sfeervol coöperatief spel. Deze keer met taoïstische monniken en enge geesten.

April 2009: Carcassonne junior
Na alle uitbreidingen en spin-offs is er dan nu eindelijk een Carcassonne-spel speciaal voor de kleintjes vanaf 4 jaar. Met dit spel kunnen kleuters ontdekken dat er in de spellenwereld zo veel meer te doen is dan behendigheidsspelletjes en memory. Dit spel mag geen enkele spellenminnende ouder zijn kinderen onthouden.

Maart 2009: Chicago Express
Een heerlijk treinenspel, waarbij het smeden en verbreken van coalities middels aandelen centraal staat. Dit is een treinenspel dat ook die spelers moet aantrekken die terugdeinzen voor de lengte en complexiteit die je in dat genre vaak ziet. Kort, eenvoudig, maar diep en iedere keer anders: hier raak je niet snel op uitgekeken.

Februari 2009: Diamonds Club
Voor wie nu wel zo'n beetje uitgekeken is op al die werkverschaffingsspellen is er hoop. Diamonds Club geeft een hele originele en inspirerende draai aan dit concept. Daarmee is het al een aanrader voor spellengekken, maar ook gelegenheidsspelers die toe zijn aan een spel met net iets meer pit vinden hier genoeg van hun gading. SdJ-materiaal!

Januari 2009: De Koningsburcht
In De Koningsburcht worden veel bekende elementen op originele wijze gemixt tot een spannend spel waarin je constant tijd te kort komt om alles te doen dat je zou willen. Doordat de acties van de spelers elkaar op slimme wijze beïnvloeden staat het spel bol van de interactie.

terug naar boven