terug naar het overzicht met aanbevolen spellen
Tip van de maand

Het hele jaar door verschijnen er nieuwe spellen. Sommige zijn goed, sommige zijn slecht en het gros is aardig. Om wat orde te scheppen geven wij hier iedere maand een tip: een spel dat de moeite van het spelen zeker waard is.

Kijk ook eens naar de tips uit voorgaande jaren
-2011 -2010 -2009 -2008 -2007 -2006 -2005 -2004 -2003 -2002 -2001
Tips van 2001

December 2001: In de Ban van de Ring
Lees het boek, zie de film en speel tenslotte het spel! In deze Tolkienmaand bij uitstek is dit coöperatieve bordspel, nu met de spannende uitbreiding Vrienden en Vijanden, een onvermijdelijke tip van de maand. Niet door iedereen geliefd, maar wij zijn nog niet uitgespeeld (dat krijg je als je nooit wint).

November 2001: Shark
Opnieuw uitgebracht, zoals wel meer spellen dit najaar. In het geval van Shark is dat niet meer dan terecht, zeker met de kleine veranderingen die het wat tactischer maken. Speculeer met aandelen als op de echte beursvloer. De beste gokker zal het met een beetje geluk aan zijn zijde winnen.

Oktober 2001: Medina
Een prachtig bouwspel, dat niet allen leuk is om te spelen, maar ook een lust voor het oog. Zelden zag je een spel met zoveel houten speelstukken. De spelers moeten de stad Medina herbouwen, inclusief paleizen, muren en geitenstallen.

September 2001: Dragon's Gold
Voor sommigen misschien beter bekend als Drachengold (of L'Or des Dragons). Een nieuw kaartspelletje van Bruno Faidutti, dat in gemenigheid nauwelijks onderdoet voor zijn voorganger Machiavelli. Winstpunten, in de vorm van kostbare schatten, worden door de spelers onderling verdeeld, wat aankomt op veel onderhandelen en harde eisen.

Augustus 2001: Taj Mahal
Een bordspel dat zich afspeelt in Noord-India. De voornaamste acties vinden eigenlijk met kaarten plaats; het spelen van de kaarten geeft een onvervalst pokerspel. De speler die het best in kan schatten wanneer te passen en wanneer door te spelen zal dit spel winnen.

Juli 2001: San Marco
In dit spel strijden de spelers om de gunst van de Doge. Om die te krijgen, proberen ze een zo groot mogelijke invloed in zes verschillende wijken van Venetië te krijgen. Dit gebeurt via actiekaarten, die de spelers op een heel bijzondere manier onder elkaar moeten verdelen.


terug naar boven