startpagina
Wendy

Hi spellengekken,

Zo lang ik me kan herinneren heb ik nooit nee gezegd tegen een spelletje. Monopoly en later ook Risk met mijn broer, dat kon een heel weekend duren. Klaverjassen en Canasta met mijn ouders. In mijn studententijd kwam net de nieuwe lichting spellen uit Duitsland. Siedler (Kolonisten) was direct een hit en het kwam regelmatig meerdere malen per dag op de studententafel.

Al snel speelden we veel meer en hadden we een vriendengroep waar alles mee gespeeld werd.

Na mijn studie ben ik in Rotterdam gaan wonen en inmiddels hebben ik samen met Jorrit 3 kinderen, Jurre, Rens en Silke. Gelukkig vinden de oudste en de jongste spellen ook heel leuk, dus we hebben een grote tafel aangeschaft en organiseren regelmatig een spellenzondag met vriendjes en vriendinnetjes. Omdat we dan vaak met een grote groep spelen met diverse leeftijden, spelen we dan spellen die zich daar voor lenen. Times up, De Mol, Muse, Love Letter, Happy Salmon, Mysterium en Bang the Walking Dead komen regelmatig op tafel. De rol en write spellen zoals Keer op Keer vallen hier ook goed in de smaak.

Voor de spellen die ik eigenlijk het allerleukst vind, een spel met denkwerk, tactiek en een speelduur van zo’n 1.5 uur, moet ik afspreken met vrienden, buren en collega’s. Spiel is ieder jaar ook weer een hoogtepunt en Jurre gaat al een aantal jaren met veel plezier mee. De nieuwe spellen zijn altijd weer een mooie aanleiding voor wat spellenmiddagen. Voor vakanties nemen we altijd flink wat spellen mee en dan zijn zelfs mijn partner Jorrit en zoon Rens van de partij.

terug naar boven