startpagina

Hallo spellenliefhebber,

Leuk dat je onze site bezoekt. Ik ben Peter Hein, een van de oprichters van spellengek.nl. Eind jaren negentig begon ik op internet te zoeken naar informatie over bordspellen, en vooral in het Nederlands was er maar weinig te vinden. Daarom besloot ik, samen met Wendy, om zelf maar spellen te recenseren. Later kwam Dagmar ons team versterken en inmiddels zijn we ruim twintig jaar en duizend recensies verder. Sinds 2008 organiseer ik op ons blog de verkiezing van de 100 populairste bord- en kaartspellen van Nederland en Vlaanderen.

De spellengekte heeft altijd al in me gezeten, maar pas toen ik ging studeren kreeg ik het zwaar te pakken. In Groningen was net een spellenwinkel geopend en zo kwam ik erachter dat er meer in de wereld is dan Levensweg, Monopoly en Risk.

Het liefst speel ik tactische spellen met eenvoudige regels en een speelduur van minder dan een uur. Daar zitten veel kaartspellen bij, zoals Race for the Galaxy, Dominion en Tai Pan, en bordspellen zoals Catan en Ticket to Ride. Maar af en toe leg ik ook graag iets stevigers op tafel, bijvoorbeeld Puerto Rico, Eufraat en Tigris of Terraforming Mars.

Maar belangrijker nog dan het spel dat er gespeeld wordt vind ik het gezelschap. Ik heb het geluk dat ik regelmatig met familie en vrienden een breed scala aan spellen kan doen, in de eerste plaats met mijn gezin. Een leuk spel doen met mijn vrouw en kinderen: ik kan me niks leukers voorstellen.
Veel leesplezier op onze site, en hopelijk vind je nog een leuke tip!

terug naar boven