startpagina
Spellengek
Wat is spellengek

Wat is Spellengek?

De laatste 20 jaar is het spelen van spellen een hele gewone avondvulling geworden voor veel mensen. Er komen dan ook veel meer spellen in het Nederlands uit dan voorheen. Na de hits van Kolonisten van Catan, Carcassonne, Ticket to Ride en Codenames zijn vele andere goede nieuwe spellen gevolgd in hun succes. Via deze website proberen wij sinds 2000 het spelen van spellen te stimuleren, door onze bezoekers kennis te laten maken met vele verschillende spellen. En voor de vele mensen die al spellengek zijn willen wij een nuttig naslagwerk zijn voor de aanschaf van een spel.

De hoofdmoot van deze site bestaat dan ook uit inmiddels meer dan duizend recensies van bekende en minder bekende spellen. We proberen ons ‘assortiment’ zo breed mogelijk te houden. Dus niet alleen hoogdravende spellen, maar ook gezellige familiespellen, kaartspellen en kinderspellen.

Daarnaast geven we voor de luie internetters die niet de hele recensielijst door willen werken voor iedere categorie een top 10. Omdat niet iedereen het altijd met ons eens zal zijn over onze beoordeling van spellen staan er op de links pagina linkjes naar andere spellensites. Kijk en vergelijk!

Op onze website kan je ook het archief van onze voormalige Rotterdamse spellenclub Spel aan de Maas vinden (2001-2009). Wekelijks speelden we een avond spellen en hier werden verslagen van gemaakt. Omdat in de verslagen de spelers ook altijd hun waardering gaven, zijn deze verslagen een goede aanvulling op onze recensies.

In 2008 zijn Peter Hein en Dagmar een blog begonnen waarin we ook over spellen, spelers en spelen schrijven, maar dan in de breedste zin van het woord. Hier kan je bijvoorbeeld ook onze verslagen van spellenbeurzen terug vinden of informatie over spellenapps voor je telefoon. Als je deze website leuk vindt, dan zal je ons blog vast ook kunnen waarderen. 

In de loop der jaren hebben veel mensen en organisaties hun steentje aan deze website bijgedragen. Onze speciale dank gaat daarbij uit naar Jasper voor zijn technische ondersteuning (zonder hem zouden we niet meer bestaan hebben). Verder willen wij de verschillende uitgevers hartelijk bedanken voor de recensie-exemplaren die we hebben gekregen. En natuurlijk willen we alle mensen die spellen met ons gespeeld hebben bedanken en dan onze gezinsleden in het bijzonder. Zonder hun steun en bereidheid om wéér een nieuw spel te leren, was deze website een stuk leger geweest.

Veel surf-, lees- en natuurlijk ook speelplezier!

Peter Hein, Wendy en Dagmar

terug naar boven