startpagina
Spellengek
Wat is spellengek

De laatste jaren is het spelen van spellen een hele gewone avondvulling geworden voor veel mensen. Er komen dan ook veel meer spellen in het Nederlands uit dan voorheen. Na de hits van Kolonisten van Catan, Carcassonne, Ticket to Ride en Alhambra zijn vele andere goede nieuwe spellen gevolgd in hun succes. Spellengek probeert het spelen van spellen te stimuleren, door onze bezoekers kennis te laten maken met vele verschillende spellen. En voor de vele mensen die al spellengek zijn willen wij een nuttig naslagwerk zijn voor de aanschaf van een spel, en iedereen attenderen op spellen die er naast de bekende dozen van Risk en Kolonisten nog meer zijn.

De hoofdmoot van deze site bestaat dan ook uit inmiddels honderden recensies, van bekende en minder bekende spellen. We proberen ons ‘assortiment’ zo breed mogelijk te houden. Dus niet alleen hoogdravende spellen, maar ook gezellige familiespellen, kaartspellen en kinderspellen. We proberen elke week één of twee nieuwe recensies aan onze website toe te voegen, dus het aanbod blijft stijgen.

Daarnaast geven we voor de luie internetters die niet de hele recensielijst door willen werken voor iedere categorie een top 10. Omdat niet iedereen het altijd met ons eens zal zijn over onze beoordeling van spellen staan er op de links pagina linkjes naar andere spellensites. Kijk en vergelijk!

Een groot deel van onze website wordt ook in beslag genomen door spelverslagen van Spel aan de Maas, onze Rotterdamse spellenclub. Wekelijks spelen we een avond spellen en hier worden verslagen van gemaakt. Omdat in de verslagen de spelers ook altijd hun waardering geven, zijn deze verslagen een goede aanvulling op onze recensies.

Verder kan je in onder het kopje artikelen interessante artikelen vinden met onder andere verslagen van bezoeken aan spellenbeurzen en intervieuws met spelauteurs.

Veel surf-, lees- en natuurlijk ook speelplezier!

Peter Hein, Wendy en Dagmar

terug naar boven