terug naar het overzicht met aanbevolen spellen
Tip van de maand

Het hele jaar door verschijnen er nieuwe spellen. Sommige zijn goed, sommige zijn slecht en het gros is aardig. Om wat orde te scheppen geven wij hier iedere maand een tip: een spel dat de moeite van het spelen zeker waard is.

Kijk ook eens naar de tips uit voorgaande jaren
-2011 -2010 -2009 -2008 -2007 -2006 -2005 -2004 -2003 -2002 -2001
Tips van 2011

December 2011: Kingdom Builder
Alweer een vlot, toegankelijk en variabel spel van Donald 'Dominion' Vaccarino. Kingdom Builder is eenvoudig en kort genoeg voor families en gelegenheidsspelers en veelzijdig en tactisch genoeg om ook de echte spellengek heel wat uurtjes speelplezier te verschaffen. Een geheide spellenprijskandidaat.

November: Glory to Rome
Een heerlijk combokaartspel, waar het gaat om het kundig manoeuvreren in de chaos die het spel op je afstuurt. Dompel je erin onder en ga voor die krankzinnige kaartcombinaties om je medespelers te slim af te zijn!

Juli: Dungeons & Dragons: Castle Ravenloft
Een sfeervol, spannend en pittig samenwerkingsspel in de duistere wereld van Dungeons & Dragons. Niet voor fantasyhaters, maar een aanrader die wel van een beetje houdt van chroom en dobbelen op zijn tijd.

Juni: 7 Wonders
De kersverse winnaar van de Kennerspiel des Jahres is een vlot kaartspelletje geschikt voor veel verschillende spelersaantallen. Een tussendoortje met pit.

Mei: BITS
Reiner Knizia heeft zich laten inspireren door Fits ("het tetris bordspel") en is er in geslaagd om wederom een heerlijk toegankelijk puzzelspelletje te ontwikkelen.

April 2011: Biblios
Een listig kaartspelletje over het slim verzamelen van kaarten in de juiste kleuren. Een vlot en eenvoudig spelletje met genoeg planning, risicomanagement en bluf om te blijven boeien. Leuk voor alle spelersaantallen, ook voor twee.

Maart 2001: Het Verboden Eiland
Een uitstekend samenwerkingsspel voor de hele familie. Een van die zeldzame spellen waar zowel ouders als (jonge) kinderen veel plezier aan beleven. Dat komt door de spanning, het goed gekozen thema, het soepele spelverloop, de eenvoudige regels en de fraaie vormgeving in een mooie metalen doos. Verplichte kost voor iedereen die graag samen met zijn kinderen een spel speelt.

Februari 2011: Hanzesteden
Een topspel dat het nie moet hebben van een meeslepend thema of schitterende vormgeving. In plaats daarvan kunnen de spelers hun creativiteit botvieren op het verzinnen van goede strategieën, waarbij ze de medespelers en het tikken van de klok niet mogen negeren. Een aanrader voor wie graag meer uit een spel haalt.

Januari 2011: Carson City
Een werkverschaffingspel met een twist. Veel wegen naar de overwinning en voor de verandering eens keiharde confrontatie in de vorm van duels om de gekozen acties. Speel je tot de tanden bewapend of ga je het conflict liever uit de weg? Beide zijn niet zonder prettige en riskante kanten.

terug naar boven